SNOWE 3 visit Macedonia, Skopje

 

Projektet SNOWE är en förlängning av Balkan New Film Festival – BaNeFF in Stockholm som anordnas nu sjätte år i rad i Stockholm, och hela Sverige, samt Norden. BaNeFF brukar visa filmer från Balkan till Sverige/Norden medan SNOWE visar filmer från Sverige till Balkan. Detta är samarbete mellan Svenska ambassaden i Makedonien, och Svenska Institutet, samt Svenska Filminstitutet och Film Center Makedonia. Förutom filmvisningar är SNOWE mål att kreativt samla och ge förutsättningen för kvinnor i filmbranschen att möts på ett mer innehållsrikt sätt. (SNOWE står för South North West & East).

 

SNOWE projektet kommer oktober 2016 arrangera ett expertbesöksprogram till Makedonien, Skopje med 4-5 filmskapare från Sverige. Resan ska äga rum mellan 25-29 oktober. Under de här dagarna kommer filmskaparna ha möjlighet att besöka några viktiga filmställen i Skopje som t.ex. Film Center Skopje, Kinoteka, produktions set och få tips om bra ’shooting places’ i Makedonien samt info om finansierings möjligheter. Förutom ska vi få träffa makedonska filmskapare, regissörer, producenter, manusförfattare, några produktionsbolag kring en produktiv och kreativ erfarenhets utbyte, även tidigare SNOWE 2 deltagare. SNOWE film festival kommer anordnas på Frosina biografen i Skopje.

http://mkc.mk/sala-frosina/

 

SNOWE 1. anordnades i Belgrad- Serbien.

SNOWE 2. i Stockholm – Sverige.

Mer info på www.snowe.se

SNOWE 3 vill skapa förutsättningar för kollaboration, mellan de två stora filmskolor i den norra och södra Europa samt möten och dialoger mellan filmare i filmbranschen som kan ge nya perspektiv och ny inspiration till det kreativa, men också styrka och ge stöd för alla utmaningar filmskapare i filmbranschen brukar bemöta.

 

Upp till åtta filmer kommer att visas under SNOWE 3 projekt som en del av SNOWE film festival. Urvalet av filmer är delvis beroende av vilka filmgäster som har möjlighet att delta.

 

Hela projektet kommer sedan att följas upp efteråt av forskarna från både Sverige och Serbien. Där du är välkommen att delta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *